2013. augusztus 8., csütörtök

If Only VI.


-          Mr. El-Masri beismerte, hogy szoros szálak fűzték az előző egyiptomi rezsimhez. – bólogatott a férfi. – Ennek eredményeképp, igen erős ellenségekre tett szert. Lehetséges, hogy a lánya elrablását a bosszú motiválja.
-          Oké, de mit jelent ez az én lányomra nézve? Mármint, ha...
Kate döbbenten figyelte a párbeszédet. Ha akarta volna sem tudta volna semmivel összetéveszteni a helyzetet. Ez az a nap, amikor Alexis-t elrabolták. „Te jó ég!” – hűlt el, aztán beugrott neki. – „Egyedül megy Párizsba... vele kell mennem!
-          ... Ha nem ő volt a célpontjuk, és csak útban volt...
-          Mr. Castle, pozitívnak kell maradnia – mondta az ügynök, aki velük szemben foglalt helyet. – Bármi is lesz a céljuk, az emberrablók rájönnek majd, hogy értékes számukra. Most pedig az a dolgunk, hogy elmenjünk a lakására, csapdát állítsunk és lehallgassuk a vonalait, hogy készen álljunk a hívásukra.
Castle bólogatott, de teljesen máshol járt. Csak Alexis-re tudott gondolni és, hogy mi lehet vele. Nem tudta kiverni a fejéből a gondolatot, hogy valami baja eshet az egyetlen kislányának. Kate aggódva nézte a férfit - de mint eddig – most is teljesen más okból, mint ahogy már először megtörtént mindez. Szerelme életéért aggódott, kitolta a székét és felállt.
-          Kint megvárom magukat – az ügynök is felállt és kiment.
Beckett odalépett Castle-hez és szorosan magához ölelte, legszívesebben el sem engedte volna.
-          Gates meglátja.
-          Nem érdekel – mondta a nyomozó, és ahogy nagy levegőt vett, érezte a férfi ismerős, megnyugtató illatát. Nem akarta, hogy véget érjen ez a pillanat, de muszáj volt elengednie.
-          Nem hiszem el, hogy ez történik – súgta halkan Castle.
-          Én sem. – Kate ezután eszmélt csak, hogy nem ugyanarról beszélnek. Ő a folyamatos rémálmokra utalt, megfeledkezve arról, hogy milyen helyzetben vannak most, így még gyorsan hozzátette. – Meg fogjuk őt találni, Castle. – majd elengedte a férfit.
Castle bólintott, de arcán nem sok remény látszott tükröződni. Úgy döntött, hogy inkább elmegy, ezért lassan hátat fordított Kate-nek és a lift felé vette az irányt.
Gates kapitány az iroda mellett várt, amikor Beckett is kilépett az ajtón.
-          Tegyen meg mindent, amit kell, hogy visszaszerezze neki a lányát. – mondta a kapitány. – Bármit, ami szükséges, nyomozó!
-          Köszönöm, Asszonyom! – sütötte le a szemét Kate.
 Beckett elgondolkodva az asztalához sétált. Két társa aggódva figyelte őt, viszont jobbnak látták kicsit egyedül hagyni.
Kate az asztalra pillantva látta meg a nyitott bizonyítékos táskát, amibe a két lány hotelben talált mobiljait tették. Csak lesütötte a szemét és ahelyett, hogy leült volna, inkább felkapta a székre dobott kabátját és a lift felé rohant. Úgy érezte beszélnie kell végre valakivel erről az egészről, és erre csak egyetlen személy volt a legalkalmasabb.

-          Nem bírom már ezt tovább, Lanie! – rontott be Kate a boncterembe. Szemein látszott, hogy sírt. Mögötte csattanva záródtak be az ajtók, mire megtörölte az arcát és kiseperte az odatapadt hajtincseket.
-          Te jó ég, Kislány! – kerekedett el Lanie szeme, ahogy ilyen állapotban látta barátnőjét - Gyere, ülj le! – lépett felé, karon ragadta és a néhány lépésnyire lévő székhez kísérte majd mellé ült.
-          Ez túl sok – rázta meg a fejét Beckett és újabb könnyek csordultak ki a szeméből.
-          Minden rendben lesz – simogatta meg a hátát Dr. Parish - Hol van most, Castle?
-          Otthon...talán – válaszolt vállat vonva Kate - De mindegy mit teszek, Lanie...úgyis meghal, érted? – nézett fel könnyben úszó szemekkel - Miért pont velem történik ez?
Lanie szorosan körbefogta legjobb barátnője vállát. Nem tudott választ adni a kérdésére, de igazából nem is sejthette, hogy Kate teljesen másról beszél, mint ő.
-          Kate talán most Castle-el kellene lenned – szólalt meg Lanie - Neki sem könnyű...
-          Mi? – nézett fel értetlenül Beckett.
-          ...és meg ne halljam még egyszer ezt! Alexis nem hal meg! Az idő egyelőre nekünk dolgozik.
-          Az idő?! – Kate csak fújt egyet. - Ugyan. Pont az, ami ellenem van!
-          Jaj, drágám, hogyan tudnék neked segíteni?
-          Kelts fel ebből a rémálomból.
Kate mobilja megcsörrent, majdnem azzal egy időben Lanie csipogója is.
-          Beckett...Rendben, indulunk! – és letette.
-          Megtalálták a furgont, amivel elvitték a lányokat – mondta Kate és felállt.
-          De én miért kellek oda? – nézett tanácstalanul Lanie a csipogójára.

***
Amikor kiszálltak a nyomozó autójából Beckett-et Harris ügynök rendelte magához, Lanie pedig rögtön a furgonhoz ment. Dr. Parish döbbenten figyelte a furgonban összegyűlt rengeteg vért majd aggódva pillantott Kate felé. Összetalálkozott a tekintetük és ugyanarra gondoltak – „Csak ne Alexis-é legyen...”
Harris ügynök még mondott valamit, amire a nyomozónő már egyáltalán nem figyelt, mert meghallotta Castle hangját. Hátrafordult és már csak az épp elhajtó taxist látta.
-          Castle!
-          Az őrsön azt mondták, hogy megtaláltátok a furgont, amivel elvitték őket. Miért nem hívtál? – vonta kérdőre a férfi. Közben megakadt a tekintete a háttérben álló furgonon.
-          Még semmi biztosat nem tudunk – Kate megpróbálta visszatartani Castle-t – Castle, kérlek, ezt nem kéne látnod!
-          Mi van a furgonban? – kérdezte kétségbeesve.
-          Castle, kérlek...
-          Mi van a furgonban?! – kérdezte Rick most már dühösen és kikerült Beckett-et.
Castle a furgon mellett álló Lanie-hez rohant, Kate pedig utána. A férfi miután meglátta a hatalmas vérfoltot az autóban megtorpant. Ekkor eszmélt csak Lanie és védekezőleg feltartotta a kezét, hogy Castle ne nézze ezt.
-          Lanie, kinek a vére ez? – hátrált egy lépést a férfi. - Meghalt valaki ebben a furgonban?!
-          Castle, nem tudjuk! – vágott közbe Kate. A kétségbeesés kezdett mindenkin eluralkodni. – Csak nemrég értünk ide.
-          Mi Alexis vércsoportja? – kérdezte Lanie.
-          „A” pozitív
-          Rendben. Adjatok egy percet.
Kate arrébb húzta szerelmét. Castle jobbra-balra pillantgatott idegességében, nem tudott egyhelyben megállni, míg kiderül az eredmény. Kate az első alkalomhoz képest nyugodtan várt, hiszen tudta, hogy nem Alexis-é az a rengeteg vér. Az ő fejében most az járt, hogy végre újra épen és egészségesen látja Castle-t. Legszívesebben megölelte és megcsókolta volna, de nem tehette. Rick látta, hogy megvan az eredmény, mire Kate is megfordult. Lanie lassan lépett feléjük és nem nézett rájuk.
-          Egyezik? – kérdezte Castle könnyes szemekkel.
Dr. Parish nyelt egyet. Mikor végre felnézett az ő szemei is könnybe lábadtak. Castle a szája elé kapta a kezét.
-          Nem – vágta rá Kate. – Nem egyezhet!
-          Veszek több helyről mintát, de... – vett egy nagy levegőt a doktornő. - ...de „A” pozitív.
-          Úristen... – Castle könnyei kicsordultak - ...meg...meghalt?! – a fejét rázva idegesen lépkedett jobbra-balra. Ökölbe szorította a kezét és a mellettük parkoló rendőrségi autóra ütött egyet.
-          Castle! – kiáltott rá Kate.
-          Nem tudhatjuk! – fogta vállon Lanie – Sok a vér, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy belehalt.
-          IDE! – jött a kiáltás a közeli sikátorból. A rendőrök nemrég a környék átkutatása mellett döntöttek, akármennyire nem tartották valószínűnek, hogy találnak valamit.
-          Mentőt gyorsan! – jött az újabb kiáltás, mire több rendőr, Castle és Beckett is a hang irányába kezdtek futni.
Egy kolléga gyors léptekkel fordult ki a sötét sikátorból és a karjaiban tartott valakit. Amikor közelebb ért letette a testet a járdára, amit az utcalámpa világított meg.
-          Alexis! – térdelt le Castle a most már jól felismerhető lány mellé.
-          Hívjanak egy mentőt! – kiabált Kate is.
-          Már úton van.
-          Él még? – kérdezte a járőr kolléga, aki közben rádión beszélt a mentőkkel.
Castle a karjaiban tartotta Alexis-t, közben megállíthatatlanul folytak a könnyei. Kate is letérdelt és megfogta a lány kezét. Nem érzett semmit, így muszáj volt a nyakán néznie életjelet. Megfordult - a rádiós kolléga felé.
-          Siessenek! – és ezzel mindent el is mondott. Él, de alig. Ezt, így semmiképp nem mondta volna ki Rick előtt.
-          Tarts ki, Kicsim – ölelte magához Castle a lányt – Annyira sajnálom, hallod. Annyira nagyon sajnálom... – de ezt már szinte zokogta. Kate szíve megszakadt a látványtól.
-          Hol van már az a rohadt mentő? – kiabált dühében, mert semmit sem tudott tenni.
Ekkor tudatosult benne, hogy mire megy ki ez az egész. Castle nem fog meghalni... Alexis fog, de hiába marad életben a szerelme, így is elveszíti. „Soha nem fogja ezt megbocsátani magának... és nekem sem...” – hasított bele a gondolat, mire hátrébb kellett lépnie.
Hallatszott a szirénázva beforduló, majd felgyorsító mentőautó, ami néhány pillanat múlva fék csikorgatva állt meg a járda mellett.
Kate mire észbe kapott, egészen a – pár lépésre lévő – épülethez hátrált. A háta a falhoz ért, de szemét le sem tudta venni a földön síró apáról, aki a lányát ölelte.
-          Uram, kérem! – szólt határozottan a mentős. – Meg kell vizsgálnunk a lányát! Kérem, engedje, hogy megvizsgáljuk! – Castle erre végre elengedte Alexis-t.
-          Jöjjön, uram! – kér rendőr karon ragadta az írót és talpra állították, majd két lépéssel arrébb kísérték, hogy legyen helye a mentősöknek.
-          Rengeteg vért veszített. Infúziót kérek! – jött az utasítás. – Nincs pulzus. Vérnyomás?
-          Ötven per semmi...negyven, harmincöt...
-          Összeomlik!
-          Csináljanak már valamit! – kiáltott magán kívül Castle.
A mentősök szétvágták Alexis felsőjét és az egyik férfi feltépte a mentő ajtaját, majd egy pillanat múlva egy defibrillátorral tért vissza.
-     Töltés kétszázra...
Kate arcán végigfolytak a könnyek. Viaskodott benne az érzés, hogy mit rosszabb látni – folyton elveszíteni a szerelmét, azzal a tudattal, hogy nem tehet semmit, vagy látni, hogy ennyire szenved és szintén megőrülni a kínzó tehetetlenségtől.
-          ...hátra! – szólt határozottan a mentős, majd a lány teste élettelenül hanyatlott vissza a járdára – Töltés háromszázra.
-          Túl sok vért veszített. – szólalt meg halkan egy másik kolléga.
-          ...hátra!
A mentősök tehetetlenül néztek össze, miután a monitoron semmi változás nem történt. Hiába volt minden, Alexis annyi vért veszített, hogy nem maradt több remény.
-     Még egyszer! Négyszázra! – adta ki az utasítást az idősebb mentős – Hátra!
De semmi nem történt. A férfi együtt érzőn nézett fel Castle-re.
-          Sajnálom, uram – rázta meg a fejét.
Castle kővé dermedve állt és folytak a könnyei, úgy nézett ki, mint akinek mindjárt kicsúszik a lába alól a talaj.
-          Az nem lehet... – súgta halkan, ahogy térdre esett a lánya mellett. Az ölébe húzta Alexis-t és magához szorította. Hang nélkül rázkódtak a vállai. Mindenki elhallgatott, a mentősök is hátra léptek.
-          Minden rendben, kicsim – Kate hallotta Castle elcsukló hangját, ahogy még beszél a lányhoz. – Most már itt vagyok, vigyázok rád.
Beckett-nek nem kellett több, gyűlölte az egész világot amiért fogalma sincs, hogy miért történik ez vele, hogy miért kell mindezt átélnie most. Ellökte magát a faltól és rohanni kezdett. Nem tudta mi lesz a következő, nem tudta hogyan és mikor fog bekövetkezni csak futott. El kellett onnan mennie.
 Lanie fordult utána.
-          Kate! – de a nyomozó nem foglalkozott vele. Bevágódott a kocsijába és elhajtott.

A kapitányság liftje a szokásosnál is lassabban ért fel. Alig lézengett bent valaki. Beckett az asztalához sétált, letette az asztalra a jelvényét és a fegyverét. Mobilrezgésre lett figyelmes. Az ütemes berregésre próbált koncentrálni, ekkor pillantotta meg a kis csomagot az akták mellett. Megtörölte könnyes arcát, majd a papírtáskáért nyúlt. Ezek voltak azok a dolgok, amiket az emberrablók hátrahagytak bizonyítékul, amikor elvitték a két lányt. Kate óvatosan feltépte a tasakot és kicsúsztatta a tartalmát. Előbb a két mobil került az asztalra majd egy karkötő és végül egy Rolex. Ez egyik Iphone-on Meredith - Alexis anyjának - képe villant fel. Kate hagyta tovább rezegni és villogni a telefont. Lerogyott a székébe és a kezébe vette az ismerős órát. Még jól emlékezett a délelőtti eseményekre. Castle ahogy remegő kézzel zárta a tenyerébe, majd a kétségbeesett tekintetére, végül, pedig ahogy erőtlenül a székre rogy.
Kate újabb könnycseppet törölt le az arcáról, majd óvatosan megfordította az órát. "Ballagásod emlékére! Sok szeretettel, Apa" - állt a vésés a hátlapon. A telefon berregése abbamaradt.
Gyűlölt minden egyes pillanatot. És most nemcsak a mai napról volt szó, hanem minden egyes újból átélt nap eseményeiről. Dühös volt, de legfőképpen kétségbeesett. Soha nem érezte még ennyire tehetetlennek magát. Olyat kellett tapasztalnia, amit még egyetlen egyszer sem. Azt, amikor nem ő irányítja a dolgokat. Így jobb híján csak az járt a fejében "Bárcsak akkor inkább én halnék meg..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése