2012. május 6., vasárnap

Detective Suspect - 1.fejezet



Castle reggele nehezen indult. Előző este alig bírt elszakadni az őrsről az aktuális ügy miatt. Alig aludt, mert egész végig a megoldáson törte a fejét. Ráadásul erre csak rátett, hogy Beckett-et sem látta már három napja, pedig úgy tűnt, hogy kezdenek alakulni a dolgok. „A fal, amiről beszéltem...kezd leomlani.” – csengett még mindig Rick fülében ez a reményteljes mondat.
Megcsörrent a telefonja. Mielőtt ránézhetett volna a kijelzőre azt gondolta, hogy biztosan Kate az, hiszen ma már munkába áll a három napos szabadsága után és a nyomozónővel együtt már biztos, hogy sikerül megoldaniuk a legújabb ügyet. De legnagyobb megdöbbenésére Esposito-t jelezte ki a telefonja.
- Castle. – vette fel.
- Hé, Haver. Be kellene jönnöd. Gates őrjöng.
- Találtatok valamit? – kérdezte Rick.
- Igen, de nem fog tetszeni. – Espo hangja nagyon gondterhesnek hangzott.
- Máris úton vagyok. Beckett bent van már? – tette hozzá gyorsan.
- Bent lesz. – és ezzel a nyomozó le is tette.
Castle harapott egyet a pirítósból, amit Alexis készített oda neki mielőtt elmentek volna Martha-val bevásárló körútra. Nem ivott kávét, hiszen úgyis megáll útközben és visz Kate-nek is. Majd kávéznak együtt, gondolta. Felvette a zakóját és kilépett az ajtón.

A kapitányságon vágni lehetett volna a csendet, amibe fülledt feszültség vegyült. A 24 órával ezelőtti gyilkosságon dolgozott mindenki. Mostanra több bizonyíték is állt a nyomozók rendelkezésére, és mind egy személyhez vezettek. Ezért Gates kapitány elrendelte a gyanúsított begyűjtését, és az ügy komolyságára való tekintettel, ő is részt kívánt venni az akcióban.
Ez a nyomozás senkinek sem tetszett, így is protokoll szerint kell eljárniuk.
- Kapitány, ugye nem hiszi, hogy ez megtörténhet? – kérdezte aggódva Espo.
- Mindegy, hogy mit hiszek, Esposito nyomozó, ha a bizonyíték mást mondd, akkor tesszük, amit kell.
- Bizonyítékot lehet hamisítani. – vágott közbe Ryan.
- Meg fogunk mindent vizsgálni. Alaposan. De előbb hozzuk be! Most pedig indulás! – adta ki a szigorú parancsot Gates. Esposito és Ryan felvették a golyóálló mellényt – de úgy mintha a fogukat húznák - és a kapitánnyal karöltve elindultak.

Kate Beckett végre frissen és újult erővel kelt fel reggel. Két nap szabadság után ráérősen kereste a ruháit. Kicsit kótyagos volt még, de már várta, hogy visszaálljon a jól megszokott munkába.
Kiment a konyhába, kávét töltött magának és behozta a reggeli újságot. Castle-el nem is találkozott mióta kivette a szabit. Vajon ott lesz egyáltalán, ha ma visszamegyek? Vagy újra valaki mással randizhat? – fogalmazódott meg benne a kérdés.
Pár percen belül már indult volna az őrsre, amikor kopogtak, de inkább dörömböltek az ajtaján. Kate éppen félig a kabátját húzta fel.
- Azonnal. – szólt hangosan az ajtó felé.
Mire teljesen felöltözött, épp elindult az ajtóhoz, amikor az hirtelen, nagy csattanással bevágódott és valaki elordította magát:
- NYPD! – Esposito lépett be az ajtón golyóálló mellényben, kezében fegyverrel, amit egyenesen Beckett-re fogott. Ryan és Gates követték a férfit.
Kate annyira megdöbbent, hogy még a keze is abban a pozícióban maradt, amiben éppen az ajtó felé nyúlt. Ez valami vicc? – gondolta.
- Lássam a kezeit, Beckett! – szólalt meg Gates is, aki szintén fegyvert fogott a nyomozóra.
- Mi... – Kate csak tátogott, hogy mi történik körülötte. – Mi...mi a fene ez?!
- Kate Beckett, letartóztatom gyilkosság alapos gyanújával. – közölte szigorú tekintettel a kapitány.
- Hogy mit csinál velem? – döbbent le teljesen most már.
- Adja a fegyverét és a jelvényét, Beckett. – utasította a kapitány.
Kate még mindig nem tért magához, de lassan lecsúsztatta a fegyvertokot az övről. Letette az asztalra a jelvénnyel együtt, majd Espo-hoz fordult.
- Javi, mi a franc ez az egész?! – közben még mindig fegyvert tartottak rá – Ez valami vicc? – nézett rájuk értetlenül a nyomozó.
Esposito nyomozó egy bilinccsel lépett a nő mellé.
- Ez már túlzás! – rázta meg a fejét Kate. – Magyarázza el valaki mi ez az egész. Viszont bármiről is legyen szó...a bilincsre nincs szükség. – megadón felemelte a kezeit és hátrébb lépett.
- Beckett! Tudja, hogy ez a protokoll, és ha majd bevittük megtudja, amit meg kell. – engedte le Gates a fegyverét.
A nyomozó hátra tette a kezeit és hagyta, hogy Espo bilincset tegyen rá. Semmit nem értett az egészből. Mi történhetett, amiről nem tudok? Engem vádolnak gyilkossággal? Mégis hogyan? – Ezek a kérdések kavarogtak a fejében, amíg a csapat az autóhoz kísérte.